jump to navigation

Gareng, Welio, Nongeret Juli 13, 2012

Posted by Kluban.net in CRITA, DOLANAN.
Tags: , ,
trackback

image

Kewan sing kaya kiye nek metu jere nggo pertanda menawa mangsan ketiga wis labuh. Nek nang nggon asalku ngkana, kewan sing kaya kiye ana werna telu : Gareng, Welio, Nongeret. Bedane apa? Mbuh kiye angger secara ngilmu bener apa ora?

GARENG

Gareng kiye, ukurane cilik. Ya se driji jenthik lah. Monine angger jam-jam sholat Dhuha. Antarane jam 9 esuk tekan jam 11-an. Kewan kiye giras, aku urung tau teyeng ndimek. Monine reeeeeeeenggggg, mulane dijenengi gareng.

WELIO

Jenenge aneh, soale ra ngerti jenenge, nang bocah bocah dijenengi padha karo monine. Welioooooo…weliooooo… Krungne angger wis lingsir. Jam-jame turu awan. Jam 1, jam 2-an awan. Kewan kiye mandan gedhe. Se driji tengah ketone. Ora patiya giras,aku wis tau ndimek.

NONGERET

Nongereeeeet…nongereeet…..krungune angger sore tekan sendhekala. Jam 5-an nganti tengah 6. Kewane gedhe, se jempol. Mandan lombo, buktine kaya nang poto ndhuwur, aku bisa ndimek, sedurunge ya mandan sering.

Ari nangg nggone rika ana apa ora?

WordPressed by Samsung GT-S5830

About these ads

Komentar»

1. mandirajati - Juli 13, 2012

ngertine gareng tok. liyane mbuh rung tau weruh

Suka

bejo - Juli 14, 2012

pada…

Suka

2. zasseka - Juli 17, 2012

nyengiti lah kue kewan… brisik!

Suka

3. gaplek mania - Agustus 5, 2012

kangen suarane.usum ketigo ngene akeh biasane.

Suka

4. Maskurmambang - Oktober 21, 2012

Kangen kampung halaman

Suka


Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 2.047 pengikut lainnya.

%d blogger menyukai ini: