jump to navigation

Barongan Ebeg Januari 13, 2013

Posted by Kluban.net in CRITA, KABUDAYAN.
Tags: , , , , ,
trackback

Ebeg teluk penyu

Wulan wingi nang Benteng Pendhem Cilacap ana lomba ebeg. Dadi kelingan jaman cilik dhong esih nang nggunung. Dasare wong ndesa ya gemiyen cokan nonton ebeg. Jane ora seneng-seneng banget tapi ya mandan sering nonton asal pedek umah. Gemiyen ana sing tek wedeni sekang ebeg ya kuwe Barongane.

Mandan trauma, agi cilik bar metu tuku jajan, malah diparani barongan.

Barongan Ebeg

Tekan siki nek nyawang rupane tetap krasa wedi, najan logikane menang dadine ya biasa bae. Kan mung wong loro krodhongan kain. Ningen embuh kepriwe rupane endhas barongan ebeg kuwe pancen medeni. Nah kaya kiye endhase.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKiye mbuh kewan apa, singam, macan apa naga apa monster. Lha untune papak-papak, ana gadhile, kumise kaya kumis wong. Matane kuwe sing medeni….

Komentar»

1. Maskur - Januari 13, 2013

Reblogged this on Learning To Live and commented:

Barongan ebeg rupane ngeri…….

Suka

2. marga - Januari 28, 2013

suwe ora apdet kang, padahal akeh wong jekate sing ngapak hehehe

Suka

Maskur - Januari 28, 2013

Hehehe…. blog loro ya kudu duwe wektu ngapdete

Dikirim saking Cilacap Bercahaya http://maskurmambangR.wordpress.com/

Suka

3. akief - September 8, 2013

Judul lagu ebeg ana maning modele wong purbalingga sih apa ya kang????

Suka

sigitwidiantopbg07 - Oktober 4, 2013

Eling-eling kang….

Suka


Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 2.068 pengikut lainnya.

%d blogger menyukai ini: